Heirapolis

Plaatsen >

Heirapolis werd in ca. 190 voor Christus gesticht door Pergamon om het Seleucidische Laodiceia te kunnen beconcurreren. De stad ontwikkelde zich in Romeinse tijd tot het centrum van de wolindustrie en groeide door de heilzame werking van de bronnen uit tot een van de belangrijkste kuuroorden van het hele Rijk.

De heilige bron klaterde vroeger bij een Apollo-heiligdom, die ook fungeerde als regionaal orakel. Tegenwoordig bevindt de Bronvijver zich op de binnenplaats van een motel, waar men zich tussen de antieke zuilen kan ontspannen in het water van lichaamstemperatuur. Het in Hierapolis in de 5de eeuw gebouwde martyrium van Philippus, een achthoekig gebouw met kleine ruimten aan de zijkanten en een groot bordes, werd vroeger door veel pelgrims bezocht.

Als u verder naar boven wandelt naar het graf van Philippus, dan wordt u beloond met een prachtig uitzicht op de antieke stad en het dal van de Cürüksu, een zijdal van de Meander.

De kloof is ontstaan door vulkaanuitbarstingen, wat ook het voorkomen van de warmwaterbronnen verklaart. Grote delen van de stad liggen echter nog verscholen onder een laag klaksinter, die de opgravingen zeer bemoeilijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *