Gazipasa

Plaatsen > Gazipasa

Gazipasa was tot 2010 een onbekend stadje, op 40km ten Oosten van Alanya. De belangrijkste inkomstenbron in Gazipasa was landbouw. Hier vandaan komen bijvoorbeeld de bekende kleine banaantjes. De banaantjes komen van plantages die liggen tussen de antieke historische steden Selinus en Iotape.

De meetse lokale toeristen zitten rond het Selinusstrand. Het Selinusstrand is 2,5km lang en tot wel 150m breed. U kunt hier heerlijk zwemmen

Als aangegeven is 2010 een belangrijk jaar voor Gazipasa; Gazipasa airport is de nieuwe luchthaven voor het drukke Alanya. De internationale code van de luchthaven wordt LTFG. Nadat in juli 2009 de eerste proefvluchten waren uitgevoerd is de landingsbaan verder verlengd. De exploitant van Istanbul airport zal de exploitatie van het vliegveld Gazipasa op zich nemen. Met de komst van deze luchthaven wordt Alanya beter bereikbaar, het scheelt de toeristen een busreis van 2 uur van Antalya naar Alanya.

Maar vanaf dit nieuwe vliegveld is niet alleen Alanya beter bereikbaar. Ook de nu nog ongerepte oostelijke stranden tegen de Syrische kust worden goed bereikbaar voor de nederlands vakantieganger. Transavia en Neckermann lanceerden in april 2011 als eerste vluchten naar het vliegveld van Gazipasa vanuit Nederland.

We hebben ook gehoord dat EasyJet al in onderhandelingen zou zijn om regelmatige vluchten te organiseren van en naar Gazipasa.

Ook voor de verbinding tussen Gazipasa en Alanya is er goed nieuws. De kustweg wordt verbreed tot een doorlopende vierbaansweg Alanya-Gazipasa. De aannemer is in 2010 begonnen met de aanleg. Dit baanvak is onderdeel van een meerjarenplan ter promotie van het toerisme aan de Turkse Zuidkust, waarin onder meer een vierbaansweg Antalya-Mersin is voorzien.