Kartalkaya


Plaatsen > Kartalkaya

Het Kartalkaya skioord ligt in het westen van het Zwarte Zeegebied, ten zuidoosten van Bolu, in de Köroğlu bergen. Kartalkaya ligt op 54 km van Bolu, dat op 260 km van Istanboel ligt en op 190 km van Ankara.

Het skioord ligt op een hoogte van 1850-2200 meter. Het wintersportgebied Kartalkaya is met zijn 2.400 m hoge top het hoogste punt van het Yedi Göller (het zeven meren) Nationaal Park. De beste tijd om te skiën is van eind december tot eind maart met een gemiddelde sneeuwlaag van 3 meter. Aan het begin van de winter valt er poedersneeuw.

In dit gebied liggen zeven schilderachtige meertjes, in de zomer zijn dit er 4, die allen te bereiken zijn over enkele mooie wandelroutes. In het skigebied kan worden overnacht in één van de twee aanwezige hotels. Het seizoen loopt van 1 december tot 1 mei; de beste maand is maart.

In dit gebied ligt de langste skipiste van Turkije, 8 km. Het skicentrum bestaat in totaal uit 12 skiliften en 7 stoeltjesliften. Bovendien liggen er 28 pistes. Het skicentrum is zeer geliefd bij professionele sporters. 

Hier vind je zo’n dertig kilometer geprepareerde piste, het merendeel blauw en groen, maar ook een paar zwarte. Daarnaast is er vijfendertig kilometer ongeprepareerde piste waar je prima kunt snowboarden. Omdat een deel van de pistes ruim boven de 2000 meter ligt, is sneeuw in de wintermaanden gegarandeerd.

Kartalkaya bestaat uit 2 hotels, een herberg en 2 villa’s. 

Skiliften Dorukkaya
– 2 babyliften
– 1 stoeltjeslift
– 5 sleepliften

Skiliften Kartal
– 1 babylift
– 5 stoeltjesliften
– 4 sleepliften

Skipistes
– 20 km blauwe pistes
– 7 km rode pistes
– 3 km zwarte pistes

Ter afwisseling kun je een dagtripje maken naar het sfeervolle stadje Bolu, waar je een moskee uit 1400 kunt bezichtigen.