Kartepe

Plaatsen > Kartepe

Op nog geen twee uur rijden van Istanbul, in het natuurgebied Kartepe, ligt op 1800 meter hoogte het Green Park Resort: een gloednieuw wintersportcentrum. Het skigebied heeft twaalf pistes, vanaf waar je een fantastisch uitzicht hebt: in het oosten over het Sapanca Meer en in het westen over de baai van de nabijgelegen stad Izmit. De pistes variëren in moeilijkheidsgraad van blauw tot zwart. Voor de zeer geoefende skiër zijn ze wellicht niet uitdagend genoeg, maar voor gezinnen met kinderen is Kartepe ideaal.

Lessen en skihuur
Zoals in een wintersportoord te doen gebruikelijk zijn in Kartepe ski’s, snowboards en overige materialen te huur. In de ochtenduren kun je skiles nemen. De taal hoeft geen belemmering te zijn, want de instructeurs praten veelal ook Engels en Nederlands. ’s Middags kun je, na een voedzame lunch in een van de eettentjes langs de pistes, de lessen in praktijk brengen.

Dagje stad
Even een dagje geen zin in sneeuw? Dan is een tripje naar Istanbul een geweldig uitje. Misschien geen gek idee om dat in het weekend te plannen, want dan kan komen de dagjesmensen naar de pistes en kan het flink druk worden.

Bron: Planet.nl