Kusadasi

Plaatsen > Kusadasi

Als je authentiek Turkije wil ontdekken, moet je zeker NIET naar Kusadasi gaan. Het is een en al toerisme. Je kunt het echter wel gebruiken als uitvalbasis voor enkele mooie excursies; veel van de mooiste bezienswaardigheden van Turkije liggen in de buurt zoals bijvoorbeeld Efese, Milete, Priene, enz.. 

Kusadasi is een bekende aanlegplaats voor veerdiensten uit Italië en Griekenland. Vanuit Kusadasi hieruit vertrekken dagelijks ook vele grote cruiseschepen. U vindt hier verder een fraaie jachthaven, vissershaven, een mooie boulevard met wandelpromenade en het stadsstrand (kunstmatig aangelegd).

Kusadasi ( = Vogeleiland) is aan de ander kant het meest geliefde vakantieoord aan de Zuid-Egeïsche kust. Het is een typisch gezellig badplaatsje. De haven van Kusadasi is heel bekend aangezien de stad een belangrijke aanlegplaats is voor cruiseschepen uit de hele wereld.

‘s Avonds is er in het kasteel van Kusadasi een feestavond. In de Caravanserai (uit de tijd van de Seltjoeken)  kan men ‘s avonds typisch Turkse spektakelavonden meemaken, met muzikanten, buikdanseressen en zangers.

Het centrum van Kusadasi is gezellig met vele restaurantjes, kraampjes en winkeltjes.  Kusadasi is een levendige stad. Lekker eten en uitgaan voor weinig geld. Voor het echte shoppen en voor gezellig kuieren langs winkeltjes moet je in het stadscentrum zijn. Het stadscentrum is vlot bereikbaar met de dolmus. In het gezellige winkelcentrum met de overdekte bazaar, de nauwe straatjes, restaurants en terrasjes raakt u voorlopig niet uitgekeken. Degenen die van uitgaan houden komen zeker aan hun trekken. In de bekende barstraat vindt u barretjes en disco’s te kust  en te kleur. Zoek je een leuk restaurant of café ga dan voor een goede maaltijd naar Cassablanca in het centrum van Kusadasi (naast de moskee). Voor een Bami hap,frikandel,saté met pinda saus ,pannekoeken en veel andere Belgische en Nederlandse gerechten ga je naar “LEKKERBEK” een snackbar van een Belgische.

Op het met de stad verbonden eilandje voor de kust ligt de Kucubaka Kalesi, een antiek fort met ringmuren en torens. In de vesting vindt u  een restaurant, discotheek en een kerker waarin de vroegere zeerovers hun gevangenen wierpen. Het eilandje waarop de vesting staat heeft de Kusadasi zijn huidige naam van ‘vogeleiland’ bezorgt

Even buiten Kusadasi in de richting van Soke vind je links van de weg de afslag Camlik, via een aantal kleine authentieke dorpjes en tussen weilanden door met vijgenbomen kom je in Camlik. Ong. 25 meter over het spoor heen vind je het spoormuseum. Hier vind je een hoop nostalgische treinen en treinstellen en een heel oud station.

Grote zandstranden met helder water vindt u op ongeveer 10 minuten afstand, zoals het beroemde Lady’s Beach,
Silver Beach en Long Beach. Minibusjes bieden dagelijks goedkoop vervoer naar deze mooie stranden.