Mahmutlar

Plaatsen > Mahmutlar

Mahmutlar ligt 12 km ten oosten van Alanya.

Mahmutlar heeft enkele oudheidkundige bezienswaardigheden. Tijdens uw verblijf in Mahmutlar  heeft u de mogelijkheid tot het maken van wandelingen in de bergen. 

Een absolute aanrader is de markt in Mahmutlar op dinsdag. De markt is ook erg groot en leuker dan de markt in Alanya die inmiddels erg toeristisch geworden is. 

In het hoogseizoen is het strand van Mahmutlar een goed gevuld strand van zón 5 km lengte met een mooi strandpaviljoen. Als u naar het strand gaan raden we u aan om waterschoenen mee te nemen. Waterschoenen zijn niet nodig omdat het een kiezelstrand is, maar omdat er voor de kust veel grote rotsachtige uitlopers van de bergen aanwezig zijn. Het strand zelf is een zandstrand. De zee kan ook erg wild zijn voor kleine kinderen. We adviseren u om op weg naar naar het strand de drukke verkeersweg, waar ook grote bussen en vrachtauto´s rijden, niet over te steken maar gebruik te maken van één van de vele, onder de hoofdweg langs de kust aangebrachte, tunnels. 

Mahmutlar is haar dorpsachtige karakter zeer snel aan het verliezen doordat projectontwikkelaars de kustvlakte hebben volgebouwd met grote appartementen complexen en datzelfde in de richting van het Taurusgebergte aan het herhalen zijn.

Het vertier is voornamelijk in de hotels te vinden, die bijna allemaal op all inclusive basis laten boeken. Uiteraard ligt Alanya met haar vele mogelijkheden op korte afstand.