Palandöken

Plaatsen > Palandöken

In Oost Anatolië ligt de skibestemming Palandöken en het ligt ten zuiden van Erzurum. Dagelijks zijn er vluchten naar Erzurum vanuit Ankara en Istanbul.

Het skioord ligt 5 km van het centrum van de stad en 10 minuten van het vliegveld. In de winter rijden er bussen tussen het centrum en het skioord. Het skigebied ligt op een hoogte van 2200-3176 meter. Met een hoogte verschil van 1.000 meter en liftaansluitingen verspreid over het hele gebied, biedt Palandöken genoeg mogelijkheden voor skiërs van alle niveaus en ook snowboarders. Naast de uitstekende geprepareerde hellingen vind je hier ongeprepareerde off-piste afdalingen, waar je in de verse poedersneeuw je eigen spoor kunt trekken.

Het skiseizoen duurt hier zeer lang. De hoogte en de ligging aan de noordzijde maken de lange seizoensduur mogelijk. De beste tijd om te skiën is tussen november/begin december en begin mei/juni. De beste maanden zijn maart en april.

Palandöken is het bekendste skigebied van Oost-Turkije. Er zijn 6 pistes. De hellingen behoren tot de langste en steilste ter wereld, elk tot 12 km, met een totale lengte van 28 km. Het is hier fantastisch om te skiën op vermaarde pistes en verschillende hoogten. Een ander voordeel van dit gebied is dat iedereen hier skiën kan, zowel beginners, gevorderden als professionals. Palandöken ligt vijf km van de stad Erzurum en is per bus bereikbaar.

In de Turkse skigebieden worden de skiliften beheerd door de verschillende hotels, die in het algemeen niet met elkaar samenwerken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *