Pinara

Plaatsen > Pinara

Circa 40 km ten zuidoosten van Fethiye ligt de oude Lycische stad Pinara, vlakbij het dorp Minare. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid van Pinara, blijft deze vindplaats voor vele toeristen onontdekt.

De rotswanden zijn dichtbebost en op de plekken waar de bomen niet reiken, is deze bezaaid met uitgehakte kamers: de oude Lycische koningsgraven en huizen. De mooiste ervan is het Koningsgraf.

Pinara dankt waarschijnlijk haar naam aan de locatie, op een heuvel. In het Lycisch betekent Pinara namelijk ‘ronde heuvel’. Pinara was één van de drie hoofdsteden in de Xanthos vallei en één van de zes belangrijkste van de Lycische federatie. Pinara bestaat al sinds de 5e eeuw voor Christus.

Behalve de uit de rotsen gehouwen graven en huizen zijn in Pinara ook de resten van een amfitheater, een acropolis en de oude stadsmuren te bezichtigen. Diverse graven hebben oude bijzondere Lycische inscripties, waarvan het Koningsgraf de meeste bezit.

Door de mooie ligging heeft men vanuit Pinara een prachtig uitzicht over de omgeving. Vooral richting het oosten, waardoor men uitkijkt over de vallei is schitterend. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *