Uludag

Plaatsen > Uludağ

Uludağ, 36 km ten zuiden van Bursa en 150 km van Istanbul is een van de favoriete wintersportcentra van het land. Uludag is het ski-gebied dat vlakbij Bursa ligt. Dit populaire skigebied bevindt zich 32 km van de stad. Het skigebied ligt in het Nationaal Park Uludağ. Uludağ betekent in het Nederlands ‘grote berg’. ’s Zomers is Uludağ een trekpleister voor picknicks en wandelingen, ook worden er dan vele congressen georganiseerd, ’s winters wordt hier volop geskied.

Het dorpje Uludağ bestaat uit een aantal hotels en restaurants. De après ski speelt zich voornamelijk af op de diverse terrassen op de pistes. Hier kunt u ook ’s avonds terecht als u gezellig wat wilt drinken. Maar ook in de diverse bars en discotheken wacht u een gastvrij onthaal.

Het skigebied in Uludağ ligt erg gunstig, de hoogte varieert van 2.000 meter tot 2.543 meter, met daardoor een grote sneeuwzekerheid. Het seizoen loopt van medio december tot en met medio maart. Uludağ biedt ook mogelijkheden voor heli-skiën, snowboarden en schaatsen.

Doordat Uludag het grootste skicentrum is van Turkije en het bovendien dichtbij Istanboel ligt, is het vooral in de vakantietijd en tijdens de weekends vaak volgeboekt. Het seizoen loopt van 15 december tot 1 april, de beste maanden zijn januari en februari.

Het skigebied heeft 13 skiliften die tot een hoogte van 2.543 meter gaan. Het gebied is geschikt voor de beginnende en licht gevorderde skiër. Maar ook de gevorderde skiër die niet iedere dag een nieuwe afdaling zoekt, kan hier een fantastische vakantie beleven.

Elk hotel in Uludağ heeft een aantal skiliften in eigen beheer.  Het skigebied van Uludağ is erg overzichtelijk, de meeste pistes komen uit bij de verschillende hotels, waardoor het ook voor gezinnen met kinderen een uitstekende plaats is om vakantie te vieren. Niet in de laatste plaats ook vanwege de brede, uitstekend geprepareerde pistes.

Skiliften

  • 6 sleepliften
  • 7 stoeltjesliften

Pistes

  • 15 km blauwe pistes
  • 12 km rode pistes
  • 3 km zwarte pistes