Grensdocumenten

Thema’s > Grensdocumenten

Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit geldt voor Turkije een visumplicht € 15 per paspoort. Bij aankomst op de luchthaven in Turkije is dit visum tot november 2014 bij de douane verkrijgbaar, of online via e-visums.nl. De hieraan verbonden kosten dient u ter plaatse te voldoen. Ook voor baby ‘ s en kinderen geldt een visumplicht. Gepast betalen!

Het elektronische visum voor Turkije is nog even uitgesteld. Na veel protest van de internationale reiswereld is besloten dat de maatregel pas in november 2014 ingaat. Voor die tijd kunnen toeristen, zoals ze nu gewend waren, bij aankomst een visum halen daarna kan het visum online worden aangevraagd via e-visums.nl.

Paspoort
U heeft een geldig Nederlands paspoort of identiteitskaart nodig, die na vertrek uit Turkije nog minstens 3 maanden geldig is. Met dit visum kunt u 90 dagen in Turkije verblijven. Op de 91e dag volgt onherroepelijk een boete.

Verblijfsvergunning en werkvergunning
Wilt u voor langere periode in Turkije blijven, dan kunt u een verlenging  van uw visum of een verblijfsvergunning (Yabancilara Mahsus Ikamet Tezkeresi) aanvragen bij de Vreemdelingenpolitie in Antalya of ook bij een Turks Consulaat in Nederland.
Er wordt een verblijfsvergunning voor 1 jaar verstrekt en kost ca. € 2.000,- 

Een werkvergunning wordt niet zo gemakkelijk verleend als een verblijfsvergunning.
Om in Turkije een werkvergunning te krijgen, heeft u een werkgever in Turkije nodig of bent zelfstandig met een kapitaal van min. € 50.000,-

Huisdier mee naar Turkije
Bij de douane wordt gevraagd naar een gezondheidsverklaring van uw huisdier, uitgegeven maximaal 15 dagen voor binnenkomst in Turkije, waarin wordt verklaard dat het dier gezond is en alle gebruikelijke inentingen heeft gehad.
Iedere dierenarts in Nederland kan dergelijke verklaringen verstrekken. 
Wel moet u uw huisdier in een speciale kooi vervoeren.