Reisdocumenten

Thema’s > Reisdocumenten

Nederlanders en Belgen dienen voor reizen naar Turkije in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Als u niet per vliegtuig gaat, adviseren wij u een paspoort te nemen. Toeristen die per auto naar Turkije reizen dienen er rekening mee te houden dat de Nederlandse identiteitskaart soms niet wordt geaccepteerd.

De reisdocumenten dienen geldig te zijn voor de gehele duur van het verblijf. Bestuurders van een voertuig dienen een paspoort bij te hebben, aangezien het nummer van het voertuig in hun paspoort wordt geregistreerd.

Sinds 2012 dienen ook kinderen een eigen paspoort te hebben. Inschrijven in het paspoort van hun ouders is niet langer afdoende.

Bij aankomst op de luchthaven dient u contant visumkosten te betalen. Dit kunt u het beste gepast doen, wisselgeld hebben ze meestal niet! De kosten bedragen € 15,-. Kinderen hebben apart een visum nodig. Een visum wordt aan de grens verstrekt als bijlage bij uw reisdocument.

Het elektronische visum voor Turkije is sinds november 2014 een feit. Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, bent u verplicht om een visum aan te schaffen. Via websites kunt u tot 24 uur voor vertrek het visum aanvragen. Er bestaat vanuit de Turkse overheid alleen nog de mogelijkheid om het Turkije visum online aan te vragen a $ 20,- per persoon per visum via www.evisa.gov.tr

TIP
Je weet nooit wat er kan gebeuren. Misschien ben je een sloddervos en raak je op reis je paspoort en visum kwijt, of al je kopieën van je reis- en ziektekostenverzekering. Of je wordt beroofd. Daarom is het altijd handig een kopie van je paspoort met jouw persoonsgegevens, visum, (internationaal) rijbewijs, reis- en ziektekostenverzekering naar jezelf te mailen. Een kwestie van scannen. Zo heb je altijd alle gegevens in handbereik om een nooddocument aan te vragen.