Balek corbasi vissoep

Recepten > Balek corbasi (vissoep)

Voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 1½ liter visbouillon,
  • 1 laurierblad,
  • ½ theelepel zout,
  • versgemalen zwarte peper,
  • 3 eetlepels peterselie,
  • 1 mespunt saffraanpoeder,
  • 500 gram schelvisfilet, of andere stevige vis,
  • sap van 1 citroen,
  • 3 licht los geklopt eidooiers.

Bereidingswijze:

  1. Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
  2. Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en saffraan toe en laat de bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
  3. Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
  4. Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers. Blijf goed kloppen. Voeg er dan weer druppelsgewijs de visbouillon bij. Klop tot alles goed is opgenomen. Roer het eimengsel door de soep en schep die direct in de soepkommen. Garneer de soep met de resterende peterselie.