Borek

Recepten > Borek

Ingrediënten

  • 1 taartvorm (geen springvorm) van 22 cm doorsnee
  • Deeg:
    • 100 gr boter,
    • 100 gr poedersui-ker,
    • 250 gr bloem,
    • 2 eieren,mespunt zout
  • Vulling:
    • 3 a 4 jonagold appelen of een andere harde zure appelsoort,
    • 50 gram gesmolten boter,
    • 50 gram suiker
  • Ingrediënten voor Borek met aubergine:
    • 1 pakje yufka(turkse deeg)
    • 1 ei
    • 2 dikke aubergines
    • 1 rode paprika
    • 2 uien
    • 2 tenen knoflook
    • naar smaak;zout,paprika poeder,
    • peterselie,gedroogde munt
    • sesamzaadjes
  • (alles is verkrijgbaar in de Turkse winkels)

Bereiding:

  1. Fruit ui,knoflook, aubergines (in blokjes) en de paprika (in blokjes) in olijfolie in een koekenpan tot zacht.
  2. Voeg zout en kruiden toe naar smaak.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Bekleed een ingevette ovenschaal met een vel yufka en leg wat extra op de bodem.
  5. Daar gaat een laag groentemengsel op en dan weer een laag yufka en weer groentemengsel en tot slot afdekken met yufka en de boel een beetje inpakken en met water vastplakken.
  6. Geklutst ei met wat olie op de bovenkant en de sesamzaadjes eroverheen.
  7. In de oven en na een half uur is het gaar en klaar.

Eet smakelijk!
Turkse yoghurtdrank is er lekker bij: Ayran, yoghurt mengen met zout en wat water.