Broodsaus van amandelen

Recepten > Bademli Ekmek Ezmezi (broodsaus van amandelen)

Ingrediënten:

  • 400 gr witbrood
  • 200 ml melk
  • 200 gr amandelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 2 citroenen (sap)
  • 225 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 theelepel suiker
  • 2 eetlepels gehakte citroenmelisse
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de korsten van het brood en week deze in de melk.
  2. Wrijf of maal dit samen met de amandelen, de knoflook, het citroensap en het zout tot een pasta.
  3. Voeg vervolgens de olijfolie beetje bij beetje toe samen met de suiker en peper en zout. Schep dan de citroenmelisse en de peterselie erdoorheen.
  4. Gebruik deze saus bij groenten.