Gevulde zomergroenten

Recepten > Gevulde zomergroenten

Ingrediënten:

  • 150 gram rijst,
  • 1 ui,
  • olijfolie,
  • 35 gram pijnboompitten,
  • 75 gram rozijnen,
  • zout,
  • peper,
  • dillegroen (vers of diepvries),
  • 8 kleine tomaten,
  • 4 kleine (Turkse) paprika’s.

Bereidingswijze:

  1. Was de rijst en laat hem uitlekken.
  2.  Snipper de ui.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie en fruit hierin de rijst en de ui.
  4. Schenk er 3 dl water op, breng aan de kook en laat op een vlamverdeler in 20 minuten gaar worden.
  5. Meng er op het laatst de pijnboompitten en de rozijnen door.
  6. Breng de rijst op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen.
  7. Voeg dan nog 1 eetlepel dillegroen toe.
  8. Snijd van de tomaten een kapje, hol ze uit en vul ze met rijst.
  9. Blancheer de paprika’s 3 minuten, spoel ze koud en halveer ze in de lengte.
  10. Haal de zaadjes eruit en vul de helften.