Turkse lamsburger met gegrilde courgette en gestoofde tomaten

Recepten > Turkse lamsburger met gegrilde courgette en gestoofde tomaten

Ingrediënten

  • anderhalve courgette
  • 500 gr lamsgehakt
  • anderhalf uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes (geroosterd)
  • halve theelepel cayennepeper
  • 2 grote tomaten
  • 2 eetlepels balsamico
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel suiker
  • half Turks brood

Bereidingswijze

  1. Verhit een grillpan, grill de plakjes courgette en breng ze op smaak met zout en peper.
  2. Meng het gehakt met 1 gesnipperde ui, de fijngehakte knoflook, de geroosterde komijnzaadjes, cayennepeper.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Vorm burgers van het gehakt en bak ze in een mengsel van olie en boter.
  4. Pak de burgers in aluminiumfolie en bak de overige gesnipperde ui en in stukken gesneden tomaat in het bakvocht.
  5. Blus het af met de balsamico en ketchup en breng het geheel op smaak met de suiker, zout en peper.
  6. Laat het geheel 4 minuten zachtjes stoven (voeg eventueel een klein beetje water toe). Snijd het brood doormidden en grill het kort.

Leg een stuk doorgesneden Turks brood op een bord. Schep er wat saus en courgette op, dan een burger en nogmaals een laag saus en courgette. Eindig met een stuk brood.

Bereidingstijd: 20 minuten.