Vissoep

Recepten > Balek corbasi (vissoep)

Ingrediënten

  • 1500 ml visbouillon
  • 500 gram schelvisfilet
  • 1 laurierblad
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 mespunt saffraanpoeder
  • 1 citroen (sap)
  • 3 eidooiers (licht geklopt)

Bereidingswijze:

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg dan de laurier, het zout, de peper, 2 eetl peterselie en de saffraan toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes stoven.
  2. Voeg dan de vis toe en pocheer de vis in 15 minuten.
  3. Klop voorzichtig de citroensap door de eierdooiers en wat van de bouillon totdat alles goed is opgenomen.
  4. Roer dan het ei-mengsel door de soep.
  5. Serveer en garneer met de resterende peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *