Cappadocie

Plaatsen > Cappadocie

Eén van de mooiste gebieden van Turkije is Cappadocie. De natuur heeft hier in de loop van miljoenen jaren een wonderlijk landschap geschapen vol grillige rotsformaties. Uit de tufsteen heeft de wind naalden, feeënschoorstenen en kegels gebeeldhouwd die de streek het uitzicht van een maanlandschap geven.

Ongeveer 30 miljoen jaar geleden was Cappadocie het centrum van vulkanische activiteit. Eeuwenlange erosie heeft de vulkanische as bewerkt, en zo zijn diepe kloven en dalen uitgesleten. Op deze manier zijn ook de wonderlijke kegels, de fairy chimneys, ontstaan. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied ontdekten dat de grond relatief zacht was, en hebben in de grond hun huizen uitgehakt. 

U vindt hier huizen, stallen en kerkjes, allemaal uitgehakt in een relatief zacht gesteente genaamd tufsteen. Er zijn zelfs complete ondergrondse steden waar zo’n 20.000 mensen gewoond hebben!

Cappadocie ligt in Midden-Anatolie, praktisch in het midden van Turkije. Het gebied ligt tussen de plaatsen Nevsehir, Aksaray, Nigde, Kayseri en Kirsehir. Het mooie maanlandschap ligt tussen de plaatsen Uchisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Derinkuyu, Kaymakli en Ihlara.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *