Göreme

Plaatsen > Göreme 

Göreme ligt in het middelpunt van Cappadocie, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Desondanks is het dorpje niet overdreven druk, Göreme heeft zijn eigen karakter weten te behouden.

In Göreme krijg je de beste indruk van de typsiche holwoningen in harmonie met het uitgestrekte landschap. De bergen werden naast woningen ook kleine kloosters en basilieken uitgehouwen voor de dorpsgemeenschappen die hier leefden, en die erg soms fraai in Byzantijnse stijl werden versierd. Ook buiten het park wind je nog restanten van holwoningen, en overal zie je die merkwaardig afgesleten rotsen, die de indruk geven dat het hele landschap vol grillige stenen punthoeden is gezet.

U kunt hier vele uren wandelen en u blijft zich verbazen over het wonderlijke landschap. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers, u vindt hier kleurrijke bloemen en planten en vele soorten vogels.

Maar Göreme heeft meer te bieden: u kunt een sprookjesachtige tocht maken met een luchtballon, streekwijn proeven, leren pottenbakken, uitrusten in het Turks bad, een dagtocht maken naar de beroemde Ihlara-vallei, een folkloristische muziekavond met dans en heerlijk eten bezoeken of het ritueel van de fascinerende Wervelende Dervishen meebeleven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *