Kars

Plaatsen > Kars

Kars ligt op twee uur vliegen vanaf Istanbul in oostelijke richting. De naam Kars is afgeleid van het gelijknamige riviertje.

Kars is een goed vertrekpunt voor een reis door het oosten van Turkije. De landschappen zijn hier mysterieus en variëren van heuvelachtig tot ruig berggebied.

Opvallend in Kars is het indrukwekkende, eeuwenoude fort bovenop de heuvel. Sultan Suleiman de Prachtlievende, een van de talloze heersers, liet het in 1548 restaureren.

Hoewel Kars 1200 kilometer in Azië ligt  maakt de stad een Europese indruk. Veel oude huizen in het slaperige provinciestadje Kars hebben een onmiskenbaar Baltisch uiterlijk. Deze Europees uitziende huizen komen uit de tijd dat de Russen hier de baas waren van 1878 tot 1918. Ze huurden een Nederlandse architect in die het rechthoekige stratenplan van Kars ontwierp. De Russen gebruikten het oude fort bovenop de heuvel om het gebied militair onder controle te houden.

Op zo’n 45 kilometer ten oosten van Kars ligt de spookstad Ani.

Op 55 km ten zuidwesten van Kars – in Oost Anatolië – ligt op de berg Çamurlu op een hoogte van 2634 meter het Sarikamis skicentrum, bekend om zijn goede sneeuw kwaliteit.

Er zijn vijf skipistes waarvan de langste 12 km is. Vanaf het vliegveld van Kars is er een directe busverbinding (40 min.) evenals van het vliegveld van Erzurum (90 min). De beste tijd om te skiën is tussen medio december en medio maart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *