Manavgat

Plaatsen > Manavgat

De plaats Manavgat ligt 6 km ten oosten van Side. In het centrum, met kleine winkeltjes en verschillende lokale restaurantjes waar u voordelig een hapje kunt eten, heeft het stadje nog een typisch Turkse sfeer.
Elk maandag is er een zeer leuke boerenmarkt in Manavgat. Er is iedere dag markt maar op maandag de meest uitgebreide. U kijkt uw ogen hier uit: kippen, geiten, bokjes, groenten, specerijen, fruit, theesoorten, handwerk, etc. worden er hier te koop aangeboden. Het is zeker een bezoekje waard.

Manavgat heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder de watervallen (45 meter breed en 5 meter hoog) op ca. 5 km ten noorden van het plaatsje. Ondanks de geringe hoogte van de watervallen, is het toch mooi om te zien hoe het bruisende water zich via de rotsen naar beneden stort.

Naast de watervallen zijn beschaduwde ‘tuintjes’ waar u heerlijk koel thee kunt drinken. Ook is er een restaurant waar het zomers heerlijk koel is en men verse forel kan eten. De omgeving is een geliefde picknickplaats voor Turkse families.

Verder het Taurusgebergte in, op ca. 15 km afstand vanaf de watervallen, ligt het stuwmeer van Oympinar, gelegen in een fantastisch natuurgebied op een hoogte van 1.000 meter.