Side

Plaatsen > Side

Het bekende pittoreske vissersplaatsje Side ligt op 45 km. afstand van de luchthaven Antalya. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vliegvakanties naar Side worden aangeboden.  Side is een geliefde, niet zo massale kustplaats met schitterende, mooie brede stranden. Reeds de Romeinen wisten de ligging van deze plaats te waarderen, want zij verbleven hier vele jaren. De restanten hiervan zijn nog overal zeer prominent aanwezig in de ruïnes van hun oude gebouwen.

Side ligt op een schiereiland en is omringd door kilometerslange zandstranden. Een magische combinatie van een levendige badplaats en een schilderachtige vissersplaats met indrukwekkende bezienswaardigheden. De goudgele stranden van Side behoren tot de mooiste van Turkije.

Het schattige plaatsje is tegenwoordig uitgegroeid tot een levendige badplaats. De oude naam van deze stad betekent “granaatappel”. Tegenwoordig is het een mooie vakantiestad met ruïnes, 2 stranden, schoppingcentrum vooral van goud en lederwaren en allerhande toeristische voorzieningen die massaal weel bezoekers aantrekt. 

In het – op een landtong liggende – overzichtelijke centrum van Side is alles aanwezig voor een oergezellig verblijf. In Side is er een keur van bars, hotels, restaurants en disco’s. Talloze cafe’s en restaurants kijken uit op zee en de smalle straten barsten van typische ambachtswinkeltjes. Er bevindt zich een zeer uitgebreide en goede selectie van restaurants, bars, winkeltjes en discotheken. 

Wanneer u langs de overgebleven zuilen het autovrije centrum van Side binnenwandelt begrijpt u direct waarom Side ook wel als één groot openluchtmuseum wordt gezien. In en om het centrum van Side bevinden zich onder meerde overblijfselen van de Apollotempel, de oude stadsmuur en de agora, waar vroeger de slaven werden verhandeld. En niet te vergeten het imposante theater, dat vroeger plaats bood aan 18.000 toeschouwers. Het mooie theater in het oude stadsgedeelte met zijn zuilen galerij is de oudste van de streek. 

In de grote Romeinse baden bevindt zich nu één van de mooiste archeologische collecties die te bezichtigen zijn.

Wanneer u een vakantieganger bent die graag uitgaat, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de grootste openluchtdiscotheek van de Turkse Rivièra, The Oxyd!

Er zijn diverse maneges in de onmiddellijke omgeving, de tennissers kunnen aan hun trekken komen, voor golfers is er op 20 km afstand een 18-holes baan. Ook een boswandeling of jogging-rondje kan in de Sorgun duin-bossen van Side.

Meer zin in wildwatervaren: probeert u het eens, het kan in Side. 

In Side zelf zijn er twee goede privé ziekenhuizen.

De grotere steden liggen binnen handbereik; Manavgat (75.000 inwoners) op 6 km met een bijzondere waterval en verder is Antalya natuurlijk ook goed bereikbaar vanuit Side.

Wellicht is Side ook voor u de ideale vliegvakantie.