Ölüdeniz

Plaatsen > Ölüdeniz

Op ca. 14 km van Fethiye ligt Ölüdeniz. Dit plaatsje, gelegen in een paradijselijke lagune, heeft volgens velen het mooiste strand van Turkije. Het strand heeft een lengte van ca. 3 km. Deze lagune wordt door een zandbank van de zee gescheiden en ligt verscholen tussen rijk beboste heuvels die steil in zee aflopen. 

De Ölüdeniz lagune, ook wel de Blue Lagoon genoemd, is één van de meest gefotografeerde plaatsen van Turkije! Het dorpje Ölüdeniz heeft diverse winkeltjes, eetgelegenheden en leuke terrassen om ‘s avonds heerlijk te genieten van een drankje. Het centrum van Olüdeniz is klein maar gezellig. 

Vanaf de Baba Dag (Vaderberg, bijna 2.000 m hoog) bij Ölüdeniz springen dagelijks honderden paragliders, om vervolgens op het mooie strand te kunnen landen. Het Baba Dag gebergte is beschermd natuurgebied, waar de zeer oude bomen Cedrus Libani groeien. Sommigen zijn meer dan duizend jaar oud en hebben een doorsnee van wel 10 meter!

Het Lykische wandelpad begint in de Ölüdeniz en voert over de oude handelsweg van de Lykiërs zo’n 500 km naar het oosten.

Op de voor Nordic Walking uitgezette gedeelten ontmoet men geitenhoeders en bijenhouders, beklimt men hoogvlakten, ziet men onaangetaste baaien en talloze cultuuroverblijfselen uit de oudheid. De 12 verschillende tochten duren inclusief rustpauzes elk tussen de vijf en de zes uur, waarbij hoogteverschillen tot 600 meter moeten worden overwonnen.

LykiaWorld
Vanuit Ölüdeniz, 3 km bergop ligt Lykiaworld; het makkelijkst per taxi te bereiken. LykiaWorld in het Turkse Oludeniz is een schitterend, uitgestrekt vakantieresort. Een zeer luxe complex met vele zwembaden en genoeg te beleven voor jong en oud. De relaxpool (17+) is lekker rustig voor volwassenen, maar in het grote zwembad is muziek en animatie. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen naar de glijbanen in Paradise. Er zijn entertainmentprogramma’s voor kinderen van verschillende leeftijdscategorieën, zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan genieten. De ‘Snoopies’ zijn de kids van 3 t/m 5 jaar, de Jokers van 6 t/m 8 jaar en de Kids Club, waar kinderen van 9 t/m 12 jaar welkom zijn. De allerkleinsten kunnen vanaf 6 maanden tot 3 jaar naar de Baby Club.
De kinderen kunnen de hele zomer lang eindeloos genieten van een spetterend waterparadijs, allerlei (sportieve) activiteiten en entertainment.
Het uitzicht vanaf het terras bij het complex over zee is echt fantastisch. De theateravonden ‘s avonds zijn erg professioneel.