Kemer

Plaatsen > Kemer

De badplaats Kemer ligt in een fraaie omgeving. Omgeven door de glooiingen van de uitlopers van het Taurusgebergte vindt u hier alle ingrediënten voor een aangenaam verblijf.

Ideaal voor natuurliefhebbers, want het landschap wordt niet ontsiert door moderne hoge hotels. Uitgestrekte pijnboombossen die de heuvels bedekken, afgewisseld door akkertjes met citrusboomgaarden die door de plaatselijke bevolking beheerd worden. Op de achtergrond domineren de toppen van het Taurusgebergte. De imposante rotsformaties zorgen elke keer weer voor schitterende plaatjes. Sommige van de toppen bereiken wel een hoogte van ruim 3000 meter. 

In Kemer zelf vindt u leuk en levendig centrum, waarvan een aantal straten autovrij zijn. Over het algemeen bestaat de bebouwing uit laagbouw. In het centrum treft u tal van winkeltjes aan. Dit zijn voornamelijk kledingwinkeltjes, lederwinkeltjes, souvenirwinkeltjes, juweliers en tapijtzaken. De markt in Kemer is op maandag, hier zijn voornamelijk souvenirs en kleding te koop.

Kemer is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en watersporters. Ten zuidoosten van de jachthaven ligt een kleine baai waar u een groot aantal restaurants en barretjes zult vinden. Ook vertrekken hiervandaan een aantal excursieboten. Verder bevindt zich hier een openluchtdiscotheek. Wilt u het liever iets rustiger aan doen, dan kunt u terecht op een van de vele terrasjes die verspreid over het hele dorp liggen.

Bij Kemer liggen twee stranden: het Kemer-strand en het Ayisigi-strand. 
Het Kemer-strand is een strand met kiezelstenen met op sommige plaatsen steigers en trapjes om makkelijker het wat er in en uit te komen. U kunt er ligbedden en parasols huren. Verder zijn er kleedcabines, toiletten, douches en een groot aantal barretjes.
Het Ayisigi-strand is een grindstrand. De zeebodem is hier deels met keien bedekt. U kunt hier ligbedden huren. Ook zijn hier parasols, douches en kleedcabines. In het park achter het strand zijn de toiletten en enkele restaurantjes. Bij beide stranden loopt de zeebodem vrij snel af waardoor ze minder geschikt zijn voor kleine kinderen.

Çamyuva is de naam van een baai en van een plaatsje. Çamyuva is onderdeel van Kemer net zoals b.v. Beldibi. De omgeving is groen met mooie pijnbomen en sinaasappel- en citroenplantages. Het Taurusgebergte op de achtergrond is fantastisch. Çamyuva is niet groot en bestaat uit enkele straten met wat huizen, een rij hotels en winkeltjes. Er is een klein postkantoor, een geldautomaat en twee reisbureautjes. Duidelijk is dat het een toeristenoord in ontwikkeling is.

Het 13 km ten zuiden van Kemer gelegen Phaeselis was één van de belangrijkste Lycische steden. De ligging van de ruïnes is bijzonder fraai. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *