Torba

Plaatsen > Torba

Op ongeveer 5 km ten noorden van Bodrum ligt het plaatsje Torba. Torba is gelegen aan een groene baai aan de noordkust van het schiereiland Bodrum. Het ligt prachtig in een beschermde baai aan de noordkant van het schiereiland. Het is een rustig klein plaatsje met verschillende kiezelstrandjes en een klein haventje. 

Torba is een klein en gezellig, voormalig vissersdorpje waar tegenwoordig een aantal vakantiecomplexen zijn verrezen. In en rondom het kleine haventje vindt u een aantal gezellige tavernen en aangename (kiezel) strandjes. U vindt er een aantal prima accommodaties. De meeste van deze accommodaties liggen (ver) buiten het dorp aan de kust ten noorden van Torba.

Bodrum ligt op slechts zes kilometer en is per Dolmus eenvoudig te bereiken. U kunt uw verblijf in deze oase van rust dus prima combineren met het uitgaansleven en de gezellige drukte van Bodrum.

Vanuit Torba vertrekken er dagelijks in het seizoen boten vanuit de ongerepte baai van Güllük naar Didim. De tocht gaat langs de mooie kust en in Didim is de Tempel van Apollo te bezichtigen.