Turunç

Plaatsen > Turunç 

Turunç is een rustige, nog niet door het toerisme overspoelde, sfeervolle badplaats die schitterend is gelegen aan een mooie baai. Turunç ligt op ca. 20 km ten zuidwesten van Marmaris

In het kleine, maar zeer gezellige centrum vindt u langs de waterkant verschillende restaurants, barretjes en terrasjes waar u ’s avonds heerlijk kunt genieten van de diverse specialiteiten en het mooie uitzicht. 

Wilt u Marmaris gaan bezoeken, dan kunt u met een dolmus gaan, wat ongeveer een half uurtje duurt, of u neemt gezellig de watertaxi, dan bent u met 45 minuten in de gezellige haven.

Turunç is een ideale keuze voor hen die de vakantie niet in een grote, drukke badplaats willen doorbrengen, maar kiezen voor een gemoedelijke sfeer in een kleinschalige badplaats.

Amos
Deze mooie historische vindplaats is gelegen tegen de hellingen van de berg Asarcik, vlakbij Turunç. De stadsmuren welke uit de Hellenistische tijd stammen, het theater, de tempel en enkele standbeelden kunnen nog bezichtigd worden. Een groot gedeelte van het theater staat er nog en hier staat nog het altaar ter ere van Dionysos. Voor elk concert dat gegeven werd, werd er een offer gegeven ter ere van Dionysos.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *